" />
projekcija

Riječka premijera filma 'Agape'


vrijeme: 03.12.2017. 20 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2

U nedjelju, 3. prosinca, s početkom u 20 sati, u Art-kinu održat će se premijera filma 'Agape' redatelja Branka Schmidta s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi, koji će prisustvovati riječkoj premijeri.

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine pretpremijerno je prikazan na filmskom festivalu u Puli, a redatelj Branko Schmidt njime zaključuje trilogiju kritike društva, uz filmove „Metastaze“ i „Ljudožder vegetarijanac“. Film se ističe po svojoj kontroverznoj, no aktualnoj temi, kojoj se pristupa na inovativan i nekonvencionalan način.
 
U središtu priče je svećenik (Goran Bogdan) koji priprema krizmanike za primitak sakramenta svete potvrde u trenutku kad se zatekne pred optužbama za pedofiliju. U vrtlogu potisnutih emocija, laži i kajanja izaći će na vidjelo prava ljudska priroda te natjerati gledatelje da se zapitaju koga zapravo možemo osuđivati i kriviti.
 
Redatelju Branku Schmidtu ovo je jedanaesti film kojeg je doveo na filmski festival u Puli, gdje je 1988. osvojio nagradu za debitanta godine svojim prvim cjelovečernjim filmom, „Sokol ga nije volio“. Baš kao i onda, i ovim je filmom dirnuo u svojevrsnu tabu temu hrvatskog društva.
 
Gost premijere bit će glavni glumac Goran Bogdan, koji je ostvario zapažene uloge u brojnim hrvatskim filmovima i TV serijama, a nedavno je glumio i u trećoj sezoni popularne američke serije „Fargo“.

(R.P.B., 01.12.2017)