predstava

Zagrebačka premijera predstave 'Staging a Play: Tartuffe' Matije Ferlina


vrijeme: 04.12.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7

Zagrebačka premijera predstave 'Staging a Play: Tartuffe', u režiji i koreografiji Matije Ferlina te izvedbi i produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla, održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkome kazalištu mladih.

Nastavljajući svoj višegodišnji interes za jezik, posebice za istraživanje odnosa između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima, Ferlin se u ovom projektu posvećuje postavljanju Molièreovog kanonskog dramskog teksta koji će izvođačima umjesto kao tekstualni predložak, poslužiti kao slojevita koreografska partitura. Nakon prve Staging a Play produkcije nastale 2015. godine u kojoj je, prema istom principu, postavio Staklenu menažeriju Tennesseeja Williamsa (nagrada za najbolju predstavu, 8. Bijenale suvremenog plesa u Sloveniji), Ferlin je za drugi dio ciklusa odabrao obraditi jednu od najpoznatijih svjetskih komedija. Dramske će replike tako i u ovoj izvedbi biti dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina te u kojem je moguće prepoznati  njegov karakterističan autorski stil. Ferlin i u ovom projektu nastavlja suradnju sa svojim dugogodišnjim suradnicima – Mauricio Ferlin (scenografija), Luka Prinčić (glazba) i Jasna Jasna Žmak (dramaturgija).

 
Predstavu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.

Reprizna izvedba održat će se u utorak, 5. prosinca, u 20 sati na istom mjestu.

Predstava je premijerno izvedena 25. studenoga u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu.


 

(R.P.B., 30.11.2017)