nagrada

Završila 49. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, 'Kraljica' osvojila publiku


vrijeme: 26.11.2017.
mjesto: Vrbovec

Kratki igrani film 'Kraljica' autorice Martine Marasović iz Zagreba dobio je Nagradu publike na 49. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva, koja je završila u nedjelju poslijepodne u Vrbovcu.

Predsjednik Hrvatskog filmskog saveza Tonći Gaćina istaknuo je na završnoj svečanosti da su na ovogodišnjoj Reviji bili izrazito jaki studentski filmovi i niz filmskih debitanata. Ukupno je u službenoj konkurenciji prikazano 35 filmova.
 
Stručni prosudbeni sud dodijelio je tri prve nagrade. Pobjednici su dokumentarni filmovi autorice Sunčice Ane Veldić  “White trash „ i“ Precijenjena dramaturgija“, te film Tomislava Šobana „Kako je Iva otišla 16. rujna 2016.“ Dobitnica nagrade UNICA-E je Vera Robić-Škarica.
 
Nagradu publike „Filmski toranj Josip Velebit“ osvojila je „Kraljica“ autorice Martine Marasović iz Zagreba. Riječ je o kratkom igranom filmu, a tema filma je nesretna žena.
 
AutoRica skulpture - instalacije„Filmski toranj Josip Velebit“  jE umjetnica iz Vrbovca Valerija Jakuš, a dodijelila ju je „Avis Rara Studio“ iz Vrbovca koji je zajedno s Hrvatskim filmskim savezom organizirao Reviju.
 
Sudionici 49. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva ocijenili su da je Vrbovec bio dobar domaćin te filmske manifestacije, u čiju čast je tjedan dana vodotoranj grada Vrbovca bio noću osvijetljen noću.
 
Dogodine će se 50. jubilarna Revija održati u Zagrebu u organizaciji Kino kluba Zagreb i Hrvatskog filmskog saveza. (Hina)

(R.P.B., 27.11.2017)