predstavljanje

Duo Doplgenger predstavlja se u Galeriji VN


vrijeme: 24.11.2017.
mjesto: GALERIJA VN, Ilica 163a, Zagreb

Udruga Slobodne veze predstavlja aktualne umjetnike u rezidenciji Motel Trogir (Motel Trogir AIR*) - umjetnički duo Doplgenger iz Beograda, u zagrebačkoj Galeriji VN, u petak, 24.11.2017. u 18 sati. 

Autorska prezentacija
DOPLGENGER_ POLITIKE AMATERA
Predstavljaju: Doplgenger (Isidora Ilić & Boško Prostran)

Autorska prezentacija u okviru projekta DISSONANT (CO) SPACES i programa POSLJEDNJE BUDUĆNOSTI fokusirat će se na pristupe umjetničko-istraživačkog rada dua Doplgenger, s posebnim fokusom na reprezentaciju i pojam prostora kao jedne od dominantnih tema u  eksperimentalnoj filmskoj praksi tog dvojca.

Filmovi:
Code, Eksperimentalni video, Doplgenger, Srbija / Velika Britanija, 2007, 05’22”
Youtopia, Video instalacija (insert), Doplgenger, Srbija / Velika Britanija, 2007, 08’33”
Everyman’s Dream, Eksperimentalni dokumentarni video, Doplgenger, Srbija/Velika Britanija, 2010, 9’03”
BENEATH A STARLESS SKY AS DARK AND THICK AS INK, Eksperimentalni dokumentarni video, Doplgenger, Srbija, 2016, 15’20”
Total: 38 min

Doplgenger umjetnički duo čine Isidora Ilić i Boško Prostran, filmski/video umjetnici koji žive i rade u Beogradu. Radovi Doplgengera se bave odnosom između umjetnosti i politike kroz preispitivanje režima pokretnih slika i modusa njihove recepcije. Doplgengeri dekonstruiraju filmski medij, jezik, strukturu i tekst kako bi ispitali načine putem kojih umjetnost/pokretne slike sudjeluju u kreiranju političke stvarnosti. Oslanjajući se na tradicije eksperimentalnog filma i videa, Doplgenger intervenira na već postojećim medijskim proizvodima ili proizvodi u formi proširenog filma. Iako im je pokretna slika osnovni medij, njihova praksa uključuje i tekst, prostorne instalacije, performanse, predavanja i diskusije.

Duo Doplgenger su umjetnici u dugoročnoj umjetničkoj rezidenciji MOTEL TROGIR (2016.-2017.) u okviru Dissonant (Co) Spaces projekta, a njihovo gostovanje u Zagrebu podržano je u sklopu programa Posljednje budućnosti, udruge Slobodne veze.

http://slobodneveze.wordpress.com/

 

(D.H.F., 24.11.2017)