izložba

SofijaSilvia: Captivating / Captivant


vrijeme: 23.11.2017. - 20.12.2017.
mjesto: Zagreb, Francuski institut, Preradovićeva 5

Izložba radova SofijeSilvie, nastalih prilikom boravka umjetnice u Cité internationale des arts de Paris u okviru programa “artiste-en-résidence” Francuskog instituta, otvara se u četvrtak, 23. studenog u 20 sati, u Francuskom institutu u Zagrebu. 

Captivating / Captivant

Kao dio svojeg istraživanja u Francuskoj, tijekom artist-in-residency programa u organizaciji Francuskog instituta, SofijaSilvia propituje odnos čovjeka prema životinjama i prirodi, mjestu, okolišu i memoriji.
Kroz seriju fotografija koje su nastale u Musée de la Chasse et de la Nature Paris, Ménagerie du Jardin des Plantes i botaničkog vrta Serres d’Auteuil, postavlja pitanja o trenutnom stanju tih odnosa, gledajući u povijest čovjekovog osvajanja divljine, hvatanja egzotičnih životinja, prikupljanja egzotičnih biljaka i njihovog izlaganja puput predmeta dekora, simbola prestiža i izvora zabave.

Izložba će biti postavljena do 20. prosinca 2017.
-
SofijaSilvia je rođena u Puli. Diplomirala je umjetničku fotografiju pri FAMU, Akademiji izvedbenih umjetnosti, školi za film i televiziju 2002. u Pragu i magistrirala likovne umjetnosti 2007. na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu. Njeni radovi su izlagani i objavljivani na međunarodnom planu. Uz umjetničko stvaralaštvo, vodi neprofitnu galeriju za suvremenu umjetnost Singular u Puli, koju je suosnivala 2013 godine. Singular ostvaruje međunarodni izložbeni i artist-in-residency program
 
http://institutfrancais.hr/

(D.H.F., 23.11.2017)

Tagovi: SofijaSilvia