projekcija

Dokumentarac 'Limunovo drvo' stiže u Split


vrijeme: 25.11.2017. 17 h
mjesto: Split; Kinoteka Zlatna vrata

Dokumentarni film 'Limunovo drvo' redatelja Branka Radakovića dvije godine je putovao po prostoru bivše Jugoslavije da bi napokon dočekao svoju premijeru pred splitskom publikom. Projekcija filma o prvom bendu kultnog frontmena grupe Ekatarina Velika, Milana Mladenovića, održat će se u subotu, 25. studenog, u Kinoteci Zlatna vrata s početkom u 17 sati.

Tada počinje glazbeni program koji će trajati pola sata u izvedbi pijanista Marina Limića uz vokalnu pratnju Elvisa Sršena Noe. Projekcija filma o Limunovom drvetu, bendu koji je bio preteča Šarla Akrobate, počinje u 17.30 sati i traje 70 minuta nakon čega će uslijediti razgovor s autorom i redateljem Brankom Radakovićem. Diskusiju će moderirati Nikola Čelan.
 
'Limunovo drvo nije samo faktografski prikaz jednog benda, film daje širu sliku jednog vremena koje je nepovratno izgubljeno, ali je ostavilo snažan glazbeni i kulturni trag koji traje i danas' – izjavila je organizatorica događanja Ena Kundičević iz udruge ST-POLIS.
 
Film 'Limunovo drvo' priča je o kultnoj muzičkoj grupi Limunovo drvo koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine. Dvojica, danas živih, osnivača benda i njihovi prijatelji s kojima su surađivali, prisjećaju se tog kreativnog razdoblja. Iako nisu objavili niti jedan album, kroz svjedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, ličnosti iz svijeta rock glazbe i umjetnosti, razotkriva se zbog čega je Limunovo drvo jedan od najvažnijih srpskih glazbenih sastava. Sve to, potkrijepljeno je i unikatnim snimkama s njihova dva koncerta (jedan je iz 1978. godine, a drugi iz 1979. godine) na kojima se jasno čuje neponovljiva energija i originalni autorski pečat.
 
Cijena ulaznice iznosi 20kn.

(R.P.B., 21.11.2017)