Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Mi. Žene.' autorice Nataše Jukić

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, u srijedu, 11. prosinca, s početkom u 19 sati, održat će se promocija knjige 'Mi. Žene.' autorice Nataše Jukić.
vrijeme: 11.12.2019. 19 h
mjesto: Split, Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica slobode 2
url: https://nakladafragment.com/
 

O knjizi:
 

Jedinstveno motivacijsko djelo o životima žena današnjice, sažeto u pričama o 100 žena i njihovim unutarnjim pokretačima.
 

Autorica u knjizi piše  o ženama poznatim i manje poznatim javnosti. Neke od njih su radijska voditeljica Edita Lučić Jelić, liječnica Željka Roje, blogerica Alis Marić, pjevačica Ana Opačak, novinarka Josipa Pavičić Berardini, glumica Ana Gruica, slikarica Tisja Kljaković Brajić, glumica Ksenija Prohaska  i mnoge druge.
 

Junakinje knjige su žene, doula, službenica, kućanica, majka, teta u vrtiću, žena koje su preživjele bolesti, silovanja, razvode, pobačaje, stvarne su, baš kao i njihove priče. Inspirativne i zaslužuju divljenje.
 

Knjiga Mi. Žene. – je projekt jednakosti i zajedništva, poziva na toleranciju prema različitosti, ranjivosti i manjinama. Knjiga je to koja podsjeća na unutarnje vrijednosti, budi, potiče i hrabri na iskorak van svih ograničenja. Djelo koje šapuće - Ti to možeš.

 

Nataša Jukić je spisateljica, kolumnistica i master NPL-a. Ovo je njeno četvrto izdanje, nakon niza uspješnica: zbirke proza – Zagrebi sivu te dviju slikovnica za djecu Krijesnica i Biseri prosuti morem. Nataša živi u Kaštelima i radi kao suradnik u odgojno obrazovnom procesu.