smotra, revija

U Vrbovcu počinje 49. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva


vrijeme: 24.11.2017. - 26.11.2017.
mjesto: Vrbovec

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, ujedno i najstarija manifestacija neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, svake se godine održava u drugom gradu. Ovogodišnje 49. po redu izdanje Revije održava se u Vrbovcu od 24. do 26. studenog u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Avis Rara Studija.

Na Reviji se jednom godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske neprofesijske filmske produkcije
 
Selekcijska komisija u sastavu: redatelj Igor Bezinović, direktorica fotografije Dinka Radonić, izdavač Branko Čegec, redatelj Zdravko Mustać i direktor fotografije Silvestar Kolbas, uvrstila je u službeni program, od 126 pristiglih radova, 35 ostvarenja koji će se prikazati u okviru pet revijskih projekcija.
 
Revija će završiti u nedjelju, 26. studenog javnim žiriranjem po pravilima UNICA-e kada će se doznati i sveukupni pobjednici.
 
Priređivači 49. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva su Hrvatski filmski savez i Avis Rara Studio, Vrbovec, a pokrovitelji Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Grad Vrbovec, dok je suradnik u organizaciji Pučko otvoreno učilište Vrbovec.
 
Više informacija kao i popis filmova koji će biti prikazani na Reviji možete pronaći na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 20.11.2017)