Preskočite na glavni sadržaj

Radionice: Pisati o suvremenoj umjetnosti

Ciklus javnih predavanja i radionica Pisati o suvremenoj umjetnosti održavat će se u Zagrebu i Splitu, u organizaciji HS AICA/ULUPUH (u suradnji s Filozofskim fakultetom i Sveučilištem u Splitu).
vrijeme: 12.12.2019.
mjesto: Zagreb, Split


• Što je suvremena umjetnost, radionica HS AICA-e i ULUPUH-a Zagreb
• Kako pisati o suvremenoj umjetnosti, radionica HS AICA-e

Predavanja u programu su javna, tzv. otvorena predavanja.

Na sudjelovanje u radionicama, koje su za polaznike besplatne, pozvani su svi studenti preddiplomskog, diplomskog studija, kao i diplomirani studenti „vizualnih“ i studija u kulturi, arhitekturi i dizajnu – ali i svi ostali građani zainteresirani za razumijevanje i praktično bavljenje pisanjem o suvremenoj umjetnosti.

U radionici učimo o razlučnoj definiciji suvremene spram tradicionalne umjetnosti, kao i kriterijima vrednovanja suvremene umjetnosti, pisanju teksta predgovora kataloga izložbe i likovne kritike, postavu izložbe te radu kustosa – što će polaznicima biti dragocjeno stručno iskustvo i stručna referenca u budućem radu. Radionica se sastoji od predavanja/posjeta izložbama, te individualnog i kolektivnog radioničkog rada. Aktivnim sudjelovanjem u raspravama i terenskoj nastavi, analitičkim pristupom temi te autorstvom kritičkog temeljenog na analizi i usporedbi primjera danih u sklopu programa, polaznici radionica stječu tzv. završno uvjerenje.

Polaznici radionice, koja je besplatna, dolaze do njezinog kraja pisanjem kratkih tekstova i sudjelovanjem u radioničkim zadatcima i diskusijama.

Program i organizacija: Silva Kalčić

Opširnije