nagrada

Dodijeljene nagrade Ovca u kutiji


vrijeme: 11.11.2017.

U subotu, 11. studenoga 2017. dodijeljena su priznanja i nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI. Dobitnici nagrade su: Dubravka Kolanović i Davor Šunk.

Nagradu OVCA U KUTIJI stručnog žirija dobila je Dubravka Kolanović za svoju autorsku slikovnicu ČAROLIJA ZAGRLJAJA, Sipar, 2017.

OVCA U KUTIJI dječjeg žirija, pripala je Davoru Šunku, autoru slikovnice FUĆKA MI SE (HDKDM, 2017.)

Finalisti OVCE U KUTIJI stručnog žirija: Robert Mlinarec i Vanda Čižmek (KUMAROV SAN, HDKDM, Zagreb), Gordana Lukačić, Saša Jantolek (KAKAV SAM, TAKAV SAM, HDKDM,Zagreb), Pika Vončina (MAČKE, Mala zvona, Zagreb), Milena Jukić Bandić i Ana Jakić Divković (MARTA I FRAN U OBLACIMA, Sipar, Zagreb) kao i finalisti OVCE U KUTIJI dječjeg žirija: Dubravka Kolanovic (ČAROLIJA ZAGRLJAJA, Sipar), Zoran Pongrašić i Bruno Kuman (MALAC KOMALAC, Knjiga u centru) Ozana Ramljak i Ivana Crnošija Galović (ŠTO ĆE BITI KAD ODRASTE, HDKDM), Bruno KUman i Ivana Guljašević (BO-TUOV BUBANJ, Igubuka 2017.)  dobili su plakete OVCA U KUTIJI.

Posebno priznanje CRNA OVCA za doprinos popularizaciji hrvatske slikovnice, posthumno je dodijeljeno književniku i slikaru, Zvonimiru Balogu.

Svečanom dodjelom nagrada i priznanja OVCA U KUTIJI, koje je okupilo preko stotinu uzvanika i posjetitelja Interlibera, završen je Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2017.

Organizator nagrade: KNJIGA U CENTRU
Pokrovitelj nagrade: Udruga ZANA
Više na Facebook https://www.facebook.com/KnjigaUCentru/

 

(D.H.F., 13.11.2017)