x ostalo

Hrvatska himna dobila slikovnicu na pet jezika


vrijeme: 12.11.2017.

Nakladnik Školska knjiga predstavio je na Interliberu slikovnicu Lijepa naša domovino, jedinstveno izdanje koje donosi prijevode hrvatske himne na pet svjetskih jezika, uz bogate ilustracije simbola nacionalne kulture i povijesti istaknute ilustratorice Marsele Hajdinjak. 

Slikovnica
je namijenjena djeci u zemlji i inozemstvu, prijevode na engleski, talijanski, francuski, njemački i španjolski potpisuju Mate Maras i Viktor Žmegač, a uvodno ju je na središnjoj pozornici izložbenog prostora Školske knjige u Paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma predstavio direktor Školske knjige Ante Žužul.

Istaknuo je kako je himna identitetska odrednica cijelog naroda, nešto što pripada svima koji u nekoj državi žive. Jedan od bitnih sadržaja slobode je domoljublje. Domoljublje je temelj našeg postojanja, domoljublje je život. Mi učimo djecu da grle druge narode, da uče od drugih kultura ali istodobno da promiču svoj identitet i svoje vrijednosti, rekao je Žužul. Želimo stvarati civiliziranu državu koja može komunicirati sa svijetom jer dugujemo Hrvatskoj djecu, a djeci dugujemo budućnost u Hrvatskoj. Tom knjigom hrvatska himna putuje svijetom i okupit će i pokupit' svu našu po svijetu rasutu djecu, poručio je. (HRT)

(D.H.F., 12.11.2017)