Preskočite na glavni sadržaj

Matija Dedić | Blagoje Bersa & Dora Pejačević

U četvrtak, 5. prosinca 2019, u 21 sat, u Koncertnoj dvorani braće Bersa, nastupit će pijanist Matija Dedić koji će interpretirati djela hrvatskih skladatelja.
vrijeme: 05.12.2019.
mjesto: Zadar, Koncertna dvorana braće Bersa
url: http://www.kuzd.hr

Pijanist Matija Dedić na međunarodnoj je jazz-sceni ostvario zavidnu karijeru, to već znamo. Znamo i da je njegov rad, ukorijenjen u jazzu, prošaran intrigantnim i smjelim iskoracima koje njegov opus čine eklektičnim. Prije nekoliko godina snimio je album Kontesa na kojem je interpretirao djela hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Na ovom će koncertu, na inicijativu Koncertnog ureda Zadar, interpretirati djela Blagoja Berse.

Bersijada, ciklus Koncertnog ureda Zadar koji je započeo 2013. godine, Bersinu glazbu promovira na svim razinama – od učenika i profesora do profesionalnih glazbenika. Bersijada je uspješno predstavljena i u inozemstvu: 2018. godine, uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova održani su koncerti Zagrebačkoga gitarističkog kvarteta u Irskoj (Dublin, Galway) te Beču, gdje se ansamblu pridružio zadarski glumac Duško Modrinić koji je čitao ulomke Bersina dnevnika.

Cijena ulaznice: 60 kn
Prodaja ulaznica: od 03.12.
Info-pult Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3, 23 000 Zadar
Radnim danom: 11 - 13 i 18 - 20 h; subotom: 11 - 13 h; nedjeljom: samo na mjestu održavanja koncerta
Ispred koncertnog prostora: sat vremena prije održavanja koncerta
Internetska prodaja: https://www.ulaznice.hr/web/event/38/7240