poziv za prijedloge

Poziv na partnerstvo – Europski volonteri za kulturnu baštinu 2018./2019.


prijava: 24.11.2017.

Culture Hub Croatia - Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu objavljuje poziv za iskaz interesa u svrhu planiranja radionica za 2018. i 2019. godinu. 

Culture Hub Croatia - Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu je neprofitna organizacija službeno osnovana u siječnju ove godine s ciljem razvoja lokalnih hrvatskih zajednica kroz prijenos znanja i vještina iz Europe i promicanje umjetničkih praksi. Veliki značaj pridajemo umrežavanju na lokalnoj i međunarodnoj razini i radu na zajedničkim projektima s partnerima iz Europe.
 
Jedan od takvih partnerskih projekata su i međunarodne volonterske radionice za kulturnu baštinu u suradnji s njemačkom organizacijom European Heritage Volunteers. Nakon uspješno organizirane prve radionice u rujnu ove godine - „Revitalizacija dviju kula u Kaštelima“, u partnerstvu s Gradom Kaštela, organizacija Culture Hub Croatia objavljuje poziv za iskaz interesa u svrhu planiranja radionica za 2018. i 2019. godinu.
 
Ovogodišnja radionica je okupila deset volontera iz osam različitih zemalja koji su tijekom deset dana radili na osmišljavanju idejnih rješenja i smjernica za održivo i inovativno korištenje dvaju spomenika prilagođavajući njihovu potencijalnu funkciju kontekstu i potrebama lokalne zajednice. Završno izvješće radionice i rezultate možete pronaći ovdje .  
 
Volonterske radionice za kulturnu baštinu mogu biti praktične (npr. rad na arheološkom lokalitetu, restauraciji, uređenju javnih površina i sl.) ili planske (arhitektonsko planiranje, revitalizacija, održivo upravljanje, razvoj kulturnog turizma i sl.), u trajanju između 10 i 15 dana. Cilj je prilagoditi temu i program potrebama mjesta u kojem se ona organizira.
Uključivanje ostalih hrvatskih gradova u ovaj partnerski projekt u naredne dvije godine nam je iznimno značajno ne samo zbog bogate i raznolike kulturne baštine koju oni posjeduju, već i zbog revitalizacije i korištenja iste kao ekonomskog resursa koji uvelike može pridonijeti održivom razvoju naših povijesnih gradova.
 
Svoje prijedloge u obliku kratkog opisa lokaliteta na kojem bi željeli organizirati radionicu, ali i sve dodatne upite vezane za organizaciju projekta i uloge partnera, šaljite na info@culturehubcroatia.hr.
Prijedlozi za 2018. godinu se primaju do 24.11.2017.
 
http://culturehubcroatia.hr/
 

(D.H.F., 07.11.2017)