Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave za djecu 'Botaničari' u Osijeku

Teatar to go ima novu interaktivno-edukativnu komediju za djecu o običnim ljudima koji postaju eko junaci. Premijera predstave 'Botaničari“, autora Gorana Smoljanovića, održat će se 2. prosinca u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, s početkom u 18 sati.
vrijeme: 02.12.2019. 18 h
mjesto: Osijek; Dječje kazalište Branka Mihaljevića Trg bana Josipa Jelačića 19
url: https://www.facebook.com/teatartogo/
Predstava progovara o aktualnoj temi zagađenja okoliša i rješenjima tog problema. Traži se ključ kako možemo zajedno i svatko za sebe doprinijeti očuvanju okoliša. Kroz avanturu veću od života vode nas botaničar Florijan Stolisnik i njegov vjerni pomoćnik vrtlar Borko. Radnja počinje pronalaskom sjemenke drevne biljke imena Maximus Botanicus, koja ima iznimne mogućnosti filtriranja zraka.

 

Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu.

 

Predstava je dio edukativno–obrazovnih aktivnosti u sklopu projekta Čist grad – naš ponOs, a koji je dio kampanje „Kužiš kod“ te je sufinanciran od strane Europske unije iz kohezijskog fonda. Premijera je dio programa povodom proslave Dana grada Osijeka.

 

Autor i redatelj: Goran Smoljanović

Dramaturgija: Marta Maria Mekovec de Carvalho

Igraju: Ivan Pokupić i Goran Smoljanović

Glazba: Bojan Sauerborn i Željko Šereg

Kostimografija: Selena Gazda

Izvršni producent: Ana Šimić

Vizualni identitet i oblikovanje: Marin Seleš

 

Ulaz je slobodan! Ulaznice se mogu podići na blagajni Dječjeg kazališta, radnim danom od 08,00 do 15,00 sati i na dan izvedbe sat vremena prije. Dob: 4+