Preskočite na glavni sadržaj

Retrospektivna izložba: Ante Rožić i Makarsko primorje

U utorak, 3. prosinca, s početkom u 19 sati, u Oris Kući arhitekture u Zagrebu, otvara se retrospektivna izložba 'Ante Rožić i Makarsko primorje' u organizaciji Udruge Kačić. 
vrijeme: 03.12.2019.
mjesto: Oris Kuća arhitekture, Zagreb

Kustosice izložbe su povjesničarka umjetnosti Antonia Vodanović te arhitektice Petra Radić i Petra Visković. Projekt je realiziran u partnerstvu s projektnim biroom Investprojekt iz Makarske te u suradnji s arhitektom Antom Rožićem.

Projekti različitih namjena i tipologija — od sakralnih prostora do objekata javne namjene, restorana, ugostiteljskih objekata, turističke arhitekture, obiteljskih kuća i uređenja obalnog pojasa — prikazat će se nacrtima, aksonometrijama, suvremenim fotografijama te fotografijama iz osobne arhive Ante Rožića, arhive Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU i arhive projektnog biroa Investprojekt iz Makarske, u kojem je Rožić proveo čitav svoj radni vijek kao voditelj arhitektonske grupe. Izložbom se želi valorizirati modernistička arhitektonska baština Makarskog primorja kroz opus jednog od njezinih najistaknutijih predstavnika, educirati stručna i šira javnost o vrijednosti ovih objekata te potrebi za njihovom zaštitom, očuvanjem, primjerenom namjenom ili kvalitetnom prenamjenom.

Opširnije: http://oris.hr/