obljetnica, proslava

SPD Privrednik slavi 120 godina


vrijeme: 11.11.2017.
mjesto: Zagreb

Svečanom akademijom i prigodnim kultuno-umjetničkim programom Srpsko privredno društvo Privrednik u Zagrebu će obilježiti 120 godina postojanja. 
Srpsko privredno društvo Privrednik ove godine slavi 120 godina od svog osnivanja 1897. godine u Zagrebu. Obljetnicu, kojom se Privrednik svrstava u jednu od najstarijih dobrotvornih organizacija u Hrvatskoj, Društvo će obilježiti svečanom akademijom koja će se održati u Zagrebu, u Hrvatskom glazbenom zavodu, 11. 11. ove godine s početkom u 20 sati, pod nazivom: „Srpsko privredno društvo Privrednik 120 godina oslonac mladima“.

U prvom dijelu kulturno-umjetničkog programa nastupit će Enes Kišević, književnik i dramski umjetnik iz Zagreba, Bogdan Diklić, dramski umjetnik iz Beograda, Milivoj Beader, dramski umjetnik iz Zagreba i Elis Lovrić, dramska umjetnica i kantautorica iz Labina.

Zatim slijedi nastup poznate pjevačice etno muzike Biljane Krstić i Bistrik orkestra iz Beograda. Biljana Krstić i grupa „Bistrik“, iako spadaju među najuspješnije i najpoznatije muzičke izvođače etno muzike u Srbiji, ovom prilikom će prvi put u svojoj muzičkoj karijeri nastupiti u glavnom gradu Hrvatske.

Na akademiji će se, pored prigodnog kulturno-umjetničkog programa, uručiti i ovogodišnji ugovori o stipendiranju novoj generaciji Privrednikovih stipendista. Očekuje se dolazak brojnih gostiju iz javnog života Hrvatske.

http://120godina.privrednik.hr/
 

(D.H.F., 06.11.2017)