Preskočite na glavni sadržaj

Igor Štiks na tribini 'Razotkrivanje'

Na tribini 'Razotkrivanje' u petak, 29. studenog, u 19,30 sati, u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema (dvorana WOW) predstavit će se novi roman Igora Štiksa 'W'. Razgovor s autorom vodit će urednik Seid Serdarević.
vrijeme: 29.11.2019. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Kaptol Boutique Cinema, dvorana 3, Nova Ves 17
url: https://fraktura.hr/


Igor Štiks je pariški lijevi intelektualac koji nakon više od dvadeset pet godina ponovo dolazi na Jadran na čitanje oporuke Waltera Stiklera, konzervativnoga francuskoga filozofa koji je pod nerazjašnjenim okolnostima ubijen na dalmatinskom Otoku. Tamo upoznaje zavodljivu aktivisticu Tessu Simon. Njih dvoje u Walterovoj kući polako upoznaju jedno drugo te tajnovitu, napetu i vratolomnu storiju o Walteru, koji je od ljevičara iz 1968. postao vodećim desničarskim misliocem, i njegovu prijatelju Wladimiru, najutjecajnijem lijevom militantu, čiji je teroristički rukopis uvijek odavao dozu ironije i koji nastavlja inspirirati sve mlade buntovnike današnjice.               

 

Priča o Walteru i Wladimiru otvara se pred Igorom i Tessom kao napeti politički triler suvremene europske povijesti koji nas vodi u sve kutke kontinenta.   

 

Najnoviji roman Igora Štiksa W, pisan u maniri najboljih skandinavskih trilera i vrhunske književne kombinatorike, prepun intriga i obrata, daje nam presjek posljednjih pola stoljeća europske i svjetske ljevice, njezinih borbi, padova i ćorsokaka.