susret

33. Susret likovnih stvaralaca u Karlovcu


vrijeme: 04.11.2017.
mjesto: Karlovac

Susret likovnih stvaralaca sutra će u Karlovcu okupiti najbolje hrvatske likovne udruge i likovne stvaratelje koji su putem natječaja Hrvatskog sabora kulture osigurali izložbu svojih radova u Galeriji „Vjekoslav Karas“ Gradskog muzeja Karlovac. Izložba je otvorena 25. listopada, a u subotu, 4. 11. bit će održano 33. izdanje Susreta likovnih stvaralaca i svečana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim autorima i udrugama. 

Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma, u programu Susreta dodijelit će Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2017., Nagradu za najuspješnije djelo mladog autora 2017., Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2017. te pohvalnice i priznanja autorima radova odabranih za izložbu i Susret.

Susret i izložba kao godišnje manifestacije najuspješnijih neprofesionalnih likovnih stvaratelja i udruga rezultat su stručnog odabira Prosudbenog povjerenstva u sastavu: akademski slikari Aleksandra Goreta i Tomislav Buntak te povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Iva Körbler. Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 308 radova za izložbu odabrati one najbolje koji su krasili izložbu i ove godine u Karlovcu predstavljali dosege hrvatskog likovnog amaterizma.

Susret i izložba održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, uz materijalnu potporu Karlovačke županije i Grada Karlovca, sponzorstvo Karlovačkog i obrta Uramljivanje Agić, a suorganizaciju potpisuju Gradski muzej Karlovac i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije.

Opširnije

 

(D.H.F., 03.11.2017)