sajam

Interliber 2017.


vrijeme: 07.11.2017. - 12.11.2017.
mjesto: Zagrebački velesajam

40. izdanje međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 7. do 12. studenoga 2017. 

O sajmu:

Najomiljeniji sajam za sve generacije INTERLIBER ove godine obilježava svoje jubilarno, 40. izdanje.
Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, platforma je za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja.
Interliber se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba.
 
Predstavit će se više od 300 izlagača na 13.000 m2 iz 16 zemalja.

Posjetitelje očekuju novi naslovi i predstavljanja knjiga, razgovori s autorima, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, kvizovi, dodjele književnih nagrada. Sve to samo je dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na izložbenim prostorima izlagača i na pozornici u paviljonu 6.
 
Na galeriji paviljona 5 svakodnevno će se održavati različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire, a pisci će se družiti sa svojim čitateljima.

Posebno izdvajamo kviz znanja Interlibera - HIGH FIVE za učenike osnovnih i srednjih škola koji radimo u suradnji s Hrvatskim kviz savezom, aukciju starih i rijetkih knjiga kao i KNJIGODAR, akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara i Zajednicom nakladnika i knjižara.
 
Atraktivnosti Interlibera doprinijet će još veći i još zanimljiviji ZNANSTVENI KVART, posebno osmišljen dodatni sadržaj koji se organizira u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara, gdje će posjetitelji uživati u interaktivnoj popularizaciji znanosti kroz prenošenje znanja na praktičan i zabavan način.

Jubilarni 40. Interliber obilježit će se kroz poseban slavljenički kulturno-glazbeni program pod nazivom "INTERLIBER 40“ u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara, Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma.
 
Tijekom šest dana održavat će se na galeriji paviljona 5 premium program eminentnih urednika sastavljen od 3 dijela:

edječji program (aktivnosti vezane uz dječju knjigu),
estrukovni (panel diskusije na temu nakladništva, knjižarstva i knjižničarstva) te
epromocije knjiga i čitanja.

Na otvorenoj pozornici ispred paviljona 5 sve posjetitelje očekuje cjelodnevna dobre glazbe i zanimljivih nastupa DJ-a i glazbenih bendova.
 
U svim paviljonima posjetitelji će moći kao i do sada ostaviti knjige na posebnom mjestu – KNJIŽIDERU, koji će ujedno služiti i kao garderoba, a novost ove godine je i prostor za prematanje beba - BABY ROOM uz Knjižider u paviljonu 6.
 
Ulaz će, kao i do sada, biti besplatan.

Katalog izlagača >>>
Program događanja >>>
Znanstveni kvart >>>

Radno vrijeme
  • od 10:00 do 20:00 sati,
  • petak i subota do 21:00 sat
Novosti vezane uz Interliber pratite na https://www.facebook.com/events/1958399447760379/.


http://www.zv.hr/


 

(D.H.F., 02.11.2017)

Tagovi: interliber