Preskočite na glavni sadržaj

Premijerno izvođenje performansa 'Skoro, polako' u KNAP-u

Premijerno izvođenje performansa 'Skoro, polako' autorskog tima Komljenović / Panza, u produkciji Ekscene, održat će se 28. studenog, u 20 sati, u Koncertnoj dvorani Centra KNAP.
vrijeme: 28.11.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Centar KNAP, Ivanićgradska 41a
url: http://www.knap.hr/
'Skoro, polako' je duet između pokreta tijela i pokreta zvuka koji istražuju sebe i svijet biofeedbacka. Feedback je povratni odnos zvuka koji se jednom otpustio, a zajedno s tijelom koje reagira stvaraju nešto novo. Ako zvuk pokreće tijelo koje nije odgovorno da u svakom trenutku uzvrati impuls, onda je greška trenutak u kojem se stvara feedback. Neprekidna prisutnost ovog dijaloga/konflikta neposredni je zadatak izvođača.

 

Komad je inspiriran radovima francuske avangardne kompozitorice Eliane Radigue i njenim radom sa feedbackom zvuka i beskrajnim sporim pasažima koji upravo zbog te sporosti u sebi stvaraju nove zvučne linije koje u nekim trenucima tematiziraju pomirenje s ostacima traumatskog povezivanja.

 

Forma predstave je dijalog između intenzivno sporog, osluškujućeg i eksperimentalnog elektroakustičkog zvuka i napetog plesnog/pokretnog tijela koje je prebačeno preko granica mjere. Ono što preostaje biti će istovremeno i slušljivo i slušano, jednako nepokrenuto i kao pokretano.

 

Namjera nam je ostvariti svijet koji se prenosi gledatelju/slušatelju izlomljenom ali i kontinuiranom percepcijom koja izaziva pažnju.


autori: Ronald Panza i Nikolina Komljenović

Dramaturgija, glazba i izvedba: Ronald Panza

Koreografija i izvedba: Nikolina Komljenović

Produkcija: ekscena

Podrška: POUZ Zagreb, OKC Abrašević Mostar (BiH), Centar za kulturu KNAP Zagreb, Gradsko kazalište Stari Grad Hvar, Gradska knjižnica i čitaonica Stari Grad Hvar

foto: Maja Mujicic

 

Posvećeno: Abraševiću, Kamenjaku, Hvaru, Lastovu, Marjanu i KNAP-u te oceanima Eliane Radigue