predstava

'Audicija' Andrasa Urbana 17. studenog premijerno u 'Kerempuhu'


vrijeme: 17.11.2017.
mjesto: Zagreb; Satiričko kazalište Kerempuh, Ilica 31

Nova premijera zagrebačkog Satiričkog kazališta 'Kerempuh' bit će, u petak, 17. studenoga, autorski projekt istaknutog srbijanskog redatelja Andrasa Urbana najavljen kao kritičko promišljanje stvarnosti u slojevitoj kazališnoj igri audicije - propitivanja jesmo li svi mi na neki način svakodnevno dio jedne velike selekcije.

Andras Urban redatelj je koji je režirao u svim značajnim kazalištima u regiji i koji je za svoj rad nagrađen brojnim nagradama i priznanjima.
 
Kako se ističe u najavi, njegova prva suradnja sa Satiričkim kazalištem Kerempuh predstava je koja nastaje na temelju njegovog autorskog rada, rukopisom koji je jedinstven i specifičan jer na kreativan i inovativan način problematizira nezaobilazne društvene teme.
 
"Kroz suvremeno čitanje kazališta, on postavlja platformu za publiku željnu novih kazališnih izazova. U radu s ansamblom, kritički promišljajući svijet oko sebe, doživljaj stvarnosti se transponira u slojevitu, bogatu igru, gdje se protagonisti ogoljuju do svoje vlastite srži", stoji u najavi.
 
"Kakav je osjećaj biti na audiciji i jesmo li svakodnevno dio jedne velike selekcije? Osjećamo li se kao pojedinci odbačeni i nepotrebni iako se svim silama trudimo postići upravo suprotno? Koga to želimo zadovoljiti i čija je odgovornost za nezadovoljstvo u kojem se nalazimo? - samo su neka od brojnih pitanja u vrtlogu predstave koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim", poručuju iz Kerempuha.
 
U predstavi igraju Linda Begonja, Mia Begović, Velimir Čokljat, Filip Detelić, Hrvoje Kečkeš, Ana Maras Harmander, Anita Matić Delić, Luka Petrušić, Maja Posavec i Matija Šakoronja.
 
Urban osmišljava i scenografiju, kostimografkinja je Marita Ćopo, a autorica glazbe Irena Popović. (Hina)

(R.P.B., 31.10.2017)