Preskočite na glavni sadržaj

O misterijima umjetničkih, ženskih i drugih identiteta na Filmskoj večeri u 'Močvari'

Klub Močvara organizira novu filmsku večer u ponedjeljak, 25. studenog, s početkom u 20 sati. Ova će se filmska večer pod nazivom 'One se traže' baviti nepresušnim tajnama i nepredvidivim putanjama ženskog srca i uma. Uz projekcije triju kratkometražnih filmova redatelja Tomislava Šobana, na programu je i razgovor sa samim redateljem te gošćama Ivanom Perčinlić i Magdalenom Ptiček.
vrijeme: 25.11.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
url: https://www.facebook.com/mochvara/
Program započinje projekcijom filma Kako je Iva otišla 16. rujna 2016. (2016.). U ovom radikalno dokumentaristički fragmentarnom filmu svjedočimo nekolicini izrazito sugestivnih situacija što ih doživljava naslovna junakinja pred svoj odlazak na rad u Norvešku. Idući film koji će se prikazati jest Nije odgoj (2017.) u kojem Šoban stišće narativ fokusirajući se na jednu dramaturški potentnu situaciju u kojoj junakinja Dunja provodi večer sa svojim profesorom s Akademije. Treći i posljednji film koji će gledatelji moći vidjeti jest Krhko (2019.), Šobanov diplomski film. U njemu je udružio snage s glumicom i pjevačicom Majom Posavec kako bi najodvažnije do sada zaronio u žensku psihu i tamo pronašao Almu, mladu ženu koja poput istoimene Bergmanove junakinje, tvrdoglavo ulazi i izlazi iz uloga odbijajući da ijednu poistovjeti s nepreglednim prostranstvima svog jastva.

 

Mladi redatelj Tomislav Šoban svoja je tri najintrigantnija kratka igrana filma posvetio mladim ženama koje se traže ispitujući granice vlastitog identiteta u susretu s oporom realnošću tranzicijskog svijeta.

 

Nastavno na projekcije u 21 sat voditeljica Filmskih večeri u Močvari Višnja Vukašinović moderirat će razgovor s autorom i gošćama.

 

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni centar, a ulaz je slobodan.

 

Sve ostale detalje potražite na službenoj stranici Močvare ili Facebook stranici samog događaja.

 

Izvor. HAVC