Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački solisti & Guido Segers

Zagrebačkim solistima, na drugom koncertu sezone, 23. studenog, pridružit će se Belgijac Guido Segers, prvi trubač Münchenske filharmonije. Početak koncerta je u 20 sati.
vrijeme: 23.11.2019.
mjesto: Zagreb, HGZ, Gundulićeva 6
url: http://www.hgz.hr

Na programu - B. Britten: Varijacije na temu Franka Bridgea, Op. 10, T. Albinoni: Koncert za trubu i gudače u D-duru, op.7, br.6, A. Corelli: Concerto grosso u D-duru, op.6, br. 7 i V. Bellini: Koncert za trubu u Es-duru.

Trubač Guido Segers rođen je u Breeu u sjevernoistočnoj Belgiji. Studirao je trubu na konzervatorijima u Bruxellesu i Liègeu; nakon toga, usavršavao se s Pierreom Thibaudom u Parizu, Mauriceom Andréom i Rogerom Delmotteom. Još kao student Guido Segers osvojio je brojne nagrade, uključujući prve nagrade u kategorijama trube, transpozicije i komorne glazbe na Kraljevskom glazbenom konzervatoriju u Bruxellesu, kao i prvu nagradu na natjecanju iz solfeggija. Od 1981. do 1985. Segers je bio član Orkestra mladih Europske zajednice s kojim je nastupao u nekoliko europskih glazbenih centara. Godine 1985. postao je prvi trubač Belgijskog nacionalnog orkestra i profesor trube na Konzervatoriju glazbe u Bruxellesu. Od 1989. do 1994. predavao je u Maastrichtu. Guido Segers je od 1994. prvi trubač Münchenske filharmonije. Segers predaje trubu na Muzičkoj akademiji Felix Mendelssohn-Bartholdy u Leipzigu.
 
http://zagrebacki-solisti.com/koncerti/guido-segers-23-11/
https://www.facebook.com/events/343910309776674/