Preskočite na glavni sadržaj

Muzej Mimara najavljuje izložbu 'Picasso - Otkrivajući remek djela'

U Kolekcionarskoj sobi Muzeja Mimara u Zagrebu od 2. do 29. prosinca 2019. godine izložit će se dva remek djela Pabla Picassa - 'Mandolina i gitara' i 'Žena s gitarom'.
vrijeme: 02.12.2019.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara

Međunarodni tim profesionalaca iz Amerike, Austrije i Hrvatske, sastavljen od znanstvenika, povjesničara umjetnosti, umjetnika i nezavisnih istraživača, marljivo je radio na preciznom prikupljanju znanstvenih, povijesnih i drugih dokaza kako bi ova djela danas mogla biti dostojno i ponosno prezentirana hrvatskoj i svjetskoj javnosti.

U posljednja dva desetljeća, znanost je postala važan i nezamjenjiv saveznik u dokazivanju autentičnosti ne samo ovih remek djela, već i mnogih drugih djela koja su, spremljena u škrinjama sjećanja, čekala pravi trenutak kako bi ugledala svjetlo dana.

Po prvi put u povijesti, posjetitelji 'Mimare' moće će uživati u dva iznimna, nikada javno izlagana, kubistička remek djela Pabla Picassa: “Mandolina i gitara”, kolaž i ulje na platnu iz 1913.g. te “Žena s gitarom“, ulje na platnu, iz 1910. godine.

Opširnije:
www.mimara.hr
https://magazin.hrt.hr/561846/ekskluzivno-u-dnevniku-htv-a-nikad-vieni-picasso


Foto: HRT