Preskočite na glavni sadržaj

Europski projekt apap - Performing Europe 2020 predstavlja plesni performans 'Entangled Phrases'

Plesni performans 'Entangled Phrases' (Zapetljane fraze), u režiji koreografkinje i plesne umjetnice Alme Söderberg te izvedbi Anje Müller, Angele Peris Alcantud i Alme Söderberg, održat će se 26. studenog u Velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 26.11.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Teatar &TD , Savska 25
url: http://itd.sczg.hr/
„U predstavi Entangled Phrases ( Zapetljane fraze) prakticiramo “slušanje pokreta”. Koristimo svoje glasove kako bismo učinili pokret zvučnim i puštamo da zvuk utječe na pokret. Zapetljanost zvuka i pokreta kao i zapetljanost nas tri stvara bogatu i kompleksnu tapiseriju. S pomoću vizualnog i zvučnog, međusobno se uvezujemo posvećenošću i privrženošću. Odgovaramo društvu straha tako što razvijamo tehniku osjetljivosti, zajedništva te njegujemo mogućnost da mislimo nekoliko misli istovremeno dok odgovaramo na tu kompleksnost svojim punim kapacitetima. Poliritmija i polifonija dobrodošle su kao izazov dubini iskustva i razumijevanja“ pojasnila je redateljica.

 

Alma Söderberg je koreografkinja i izvođačica koja radi s muzikom i plesom. Koristi svoj glas i tijelo kako bi svirala prostor kao da je instrument. Njezino trajno istraživanje bavi se time kako slušamo dok gledamo; promatra odnos uha i oka. Utemeljila je svoju praksu nizom solo izvedbi u kojima je razvila idioritmički način stvaranja. U trenutna dva muzička projekta wowawiwa i John the Houseband, radila je s umjetnicima Anjom Muller, Dennisom Deterom, Hendrikom Willekensom, Rogerom Salom Reynerom i Melkorkom Sigridur Magnusdottir. Trenutno se upušta u niz grupnih izvedbi koje započinju Zapetljanim frazama. Ova izvedba prva je u koju poziva druge izvođačice (Anju Muller i Angelu Peris Alcantud) da joj se pridruže u praksi koju je razvijala tijekom stvaranja svojih solo izvedbi. U svim svojim radovima blisko surađuje s glazbenim umjetnikom Hendrikom Willekensom.

 

Režija: Alma Söderberg

Koreografija i izvedba: Anja Müller, Angela Peris Alcantud, Alma Söderberg

Zvuk: Dechat "Hendrik" Lewillekens

Scenografija i svjetlo: Pol Matthé

Scenografija i tekstil: Veerle Hommelen, Annemie Boonen

Dramaturgija: Igor Dobričić

Umjetničko savjetovanje: Anja Röttgerkamp, Hagar Tenenbaum

Tehnički direktor: Nele Verreyken

Asistentica produkcije Zoë Demoustier

Zahvala: Alex Reynolds

Produkcija: Manyone (Eva Wilsens, Cillian O’Neill)

Koprodukcija: PACT Zollverein (Njemačka), Norrlandsoperan (Švedska), Tanzfabriek (Njemačka), Inkonst (Švedska), Kunstencentrum BUDA (Belgija) u okviru mreže apap-Performing Europe 2020. Sufinancirano sredstvima programa Europske Unije Kreativna Europa.

 

Podržano od: Vlaamse Gemeenschap, Swedish Arts Council (Kuturrådet)