Preskočite na glavni sadržaj

OneBeat 2020 - glazbena rezidencija u SAD-u

U tijeku su prijave za OneBeat - međunarodnu glazbenu rezidenciju u SAD-u, koja će se održavati u 2020. godini. Program razmjene namijenjen je talentiranim glazbenicima, u dobi od 19 do 35 godina. Natječaj za prijavu sudjelovanja otvoren je do 20. prosinca 2019. 
prijava: 20.12.2019

U svojih devet godina postojanja, program OneBeat dovodi glazbenike (od 19 do 35 god.) iz cijelog svijeta svake jeseni na mjesec dana u Sjedinjene američke države. Glazbenici zajedno pišu, produciraju i izvode originalnu glazbu te razvijaju strategije za društveni angažman utemeljen na umjetničkim metodama. Program OneBeat započinje uvodnom rezidencijom, gdje sudionici surađuju u stvaranju originalnog materijala, snimaju nove glazbene ideje, te razvijaju svoje projekte. Nakon uvodne rezidencije, sudionici programa OneBeat odlaze na turneju, gdje nastupaju pred širom američkom publikom, surađuju s lokalnim glazbenicima, te vode radionice s mladima. Kroz period od mjesec dana, svaki sudionik OneBeat-a također izlaže svoj plan za budućnost, u svrhu razvijanja projekata u svojim matičnim državama koji bi potaknuli stvaranje jake mreže društveno angažiranih organizacija vođenih glazbenim principima.

Program OneBeat inicijativa je Ureda za obrazovanje i kulturu (Bureau of Educational and Cultural Affairs) Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih američkih država (U.S. State Department) & u produkciji kreativne agencije Found Sound Nation, pod vodstvom glazbene organizacije Bang on a Can.

Prijave su moguće putem poveznice:
https://apply.1beat.org/