Preskočite na glavni sadržaj

Opuštena pozornica i Kino cirkus#2 u DZIU Medika

U utorak, 26. studenog, u 19 sati, u DZIU Medika, održava se po drugi put večer pod nazivom 'Opuštena pozornica i Kino cirkus'. Opuštena pozornica je ovaj put zamišljena kao svojevrsni prikaz circusnext platforme na kojoj će se publici predstaviti dvije od tri umjetnice koje su ove godine sa svojim projektima izabrane na regionalnoj predselekciji i time prošle u drugi krug selekcije na nivou cijele Europe.
vrijeme: 26.11.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; DZIU Medika, Pierottijeva 11
url: https://www.facebook.com/cirkorama/
Projekt „Linija“ na Opuštenoj pozornici predstaviti će splitske umjetnice Dora Popić i Lucija Bužančić, a umjetnica Nikolina Komljenović predstavit će svoj projekt naziva »Tanka linija« . Sudeći po naslovima projekata, slobodno temom ove Opuštene pozornice možemo imenovati LINIJU. Osim što ova dva projekta imaju sličan naziv, ovim umjetnicama je zajedničko to što su glavne interpretatorice zračne akrobatkinje, kao i to što surađuju sa vizualnim umjetnicima koristeći se pri tom video projekcijama.

 

Kino Cirkus, ranije poznat kao "Cirkuska srijeda", ideja je zagrebačkog Cirkuskog informacijskog centra i Male performerske scene. Redovne projekcije u Zagrebu održavale su se od 2010.do kraja 2015. Projekt dolazi u Split 2014. godine, te u organizaciji kolektiva ROOM 100 iz Splita postaje- Kino Cirkus. Cilj programa je prikazivanje filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

 

2018. ovom projektu se priključuje i Cirkorama.

 

Za ovu priliku odabrano je par kratkih filmova koji,  svaki za sebe, govore o nekima od circusnext laureata, između ostalih: Cie Random i  Mismo Nismo, koje je zagrebačka publika imala priliku gledati i uživo.

 

Dođite u što većem broju na opušteno cirkusko druženje!

 

Ulaz je besplatan uz dobrodošlu dobrovoljnu donaciju.

 

Program organizira Cirkorama, a sufinanciran je sredstvima Zaklade kultura nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Deska Kreativne Europe.

 

Kino cirkus se realizira u partnerstvu sa ROOM 100.

 

Facebook event