koncert

Koncert za spavanje Grupe Ono u Galeriji SC


vrijeme: 27.10.2017. - 28.10.2017.
mjesto: Zagreb; Galerija SC, Savska 25

Glazbena skupina nestalnoga postava Grupa Ono, održat će koncert 27. 10., od 23:59 do jutra 28. 10., u Galeriji SC, a publika je pozvana na spavanje tijekom izvedbe.

Koncert za tri budna i spavače izvest će Tin Dožić, Ivan Šaravanja i Vedran Živković, što će ujedno biti peti nastup toga glazbenoga kolektiva, nakon Kluba Močvara, Muzeja suvremene umjetnosti, Galerije Miroslav Kraljević i Galerije Greta.
 
Koncert za spavanje duracijska je sound art izvedba za usnulu publiku u trajanju od 8 sati. Izvedba dotiče pitanje javnoga galerijskoga prostora te ga dovodi u odnos s intimnom radnjom spavanja. Stoga, publika postaje aktivni primatelj zvuka kroz pasivan čin spavanja. Autori stavljaju naglasak na važnost čistoga, nesmetanoga iskustva spavanja, koje je danas sve češće oštećeno stresnim načinom života i konstantnom uključenošću u komunikaciju putem elektroničkih medija. Na ovaj se način u galerijskom prostoru stvara intimna, ''sigurna zona'' za publiku. Sama izvedba sačinjena je od svirke uživo i korištenja unaprijed pripremljenih semplova, loopova, field recordinga i već odsviranih kratkih sekvenci. Izvođači elemente pripremljenoga i živoga kombiniraju improvizacijom na licu mjesta, stilski se oslanjajući na ambijentalnu i drone glazbu.
 
Posjetitelji su slobodni ponijeti karimate, strunjače, deke, jastuke ili druga pomagala kako bi im spavanje bilo čim ugodnije.

Facebook event


(R.P.B., 25.10.2017)

Tagovi: koncert, sc