Preskočite na glavni sadržaj

Performans Vlaste Delimar u Galeriji KCM

Vlasta Delimar, jedna od najznačajnijih hrvatskih suvremenih umjetnica, 19. studenog u Kulturnom centru Mesnička izvest će performans 'Pokušaj poistovjećenja'. Upravo taj performans, kao svoj prvi, izvela je sa Željkom Jermanom na isti datum 1979. godine, u istom prostoru (tadašnje galerije Podroom).
vrijeme: 19.11.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Kulturni centar Mesnička, Mesnička 12
url: https://www.facebook.com/galerija_kcm-608409322983915/
Njime su analizom uzajamnih odnosa, a kreiranih uslijed zajedničkog života propitivali mogućnosti samospoznaje i zadatosti vlastita samopoimanja. Refleksija nad procesima međusobnog određenja individualne vlastitosti te zajedništva s drugim, komuniciranja subverzivnim jezikom tjelesnosti, projekt je kojim otpočinje djelovanje Vlaste Delimar. U svojoj rekreaciji danas ujedno će značiti i početak obilježavanja njena četrdesetogodišnjeg umjetničkog rada.

 

Performans će se održati u 19 sati, a nakon performansa slijedit će razgovor s umjetnicom.

 

Posjetitelji će moći kupiti i katalog izložbe po cijeni od 100 kuna.

 

Zbog ograničenog broja mjesta svoj dolazak potrebno je najaviti na broj 0957989210 ili porukom na Instagram profil Galerije KCM.

 

Od 19. studenog do 2. prosinca u Galeriji KCM, trajat će projekcija fotografija performansa “Pokušaj poistovjećenja” Vlaste Delimar i Željka Jermana iz 1979. godine.

 

Facebook event