Preskočite na glavni sadržaj

Besplatna senzorna projekcija filma 'Ringe ringe raja' u kinu 'Tuškanac'

U ponedjeljak, 18. studenog, u 11 sati, u kinu 'Tuškanac' održat će se besplatna senzorna projekcija, namijenjena prvenstveno djeci sa senzornim poteškoćama.
vrijeme: 18.11.2019. 11 h
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1
url: http://kinotuskanac.hr/
 

Senzorna projekcija znači da će svjetla biti prigušena a i da će zvuk biti tiši, a djeca mogu šetati, ulaziti i izlaziti iz kino dvorane, razgovarati, izražavati svoje emocije, biti ono što jesu. Mogu donijeti igračke, dekice, grickalice ili doći u pratnji terapijskog psa.

 

Prikazat će se film Ringe ringe raja redatelja Christophera Jenkinsa. Film govori o Pengu koji je neodgovoran, mlad, neoženjen gusan. Smatra da je bolji od svih te vrijeme provodi izvodeći lude manevre, još luđim brzinama. Tijekom jednog takvog Peng preleti previše blizu tlu, sudari se s jatom pačića i razdvoji brata i sestru, Chaoa i Chi, od ostalih. Ovim neočekivanim susretom Peng će započeti putovanje koje će mu slomiti krilo – a gotovo i srce – dok počinje shvaćati moć bezuvjetne ljubavi.

 

Animirani filmovi koji se prikazuju u ovom projektu su senzorno prihvatljivi u auditivnom i vizualnom smislu za djecu sa senzornim poteškoćama. Djeca sa senzornim poteškoćama mogu imati teškoće uzrokovane preosjetljivošću na jake boje, svijetlo, bljeskanje, uzorke i kontraste, nagle glasne zvukove, mnogo vizualnih i auditivnih podražaja istovremeno.

 

Koncept senzornih projekcija pokrenule su još 2016. godine Eva Brlek, magistra edukacijske rehabilitacije i psihoterapeut, trenutno pohađa doktorski studij Mediji i komunikacija, te Sandra Malenica, profesorica kroatistike i komparativne književnosti, koja trenutno pohađa doktorski studij Književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Rezultati istraživanja koje su autorice provele s roditeljima i učiteljima pokazuju kako senzorne projekcije značajno utječu na porast komunikacijske kompetencije djece s teškoćama u razvoju, te pozitivno djeluju na inkluziju djece u lokalnu zajednicu.

 

Dolazak na senzornu projekciju potrebno je potvrditi do 17. studenog na e-mail sara.cucic@gmail.com ili na broj mobitela 095 578 8511.

 

Izvor: HAVC