Preskočite na glavni sadržaj

Davorka i Carmen Androić: Žirafa Žiži pleše step

Iz Edicija Božičević stiže nova slikovnica - 'Žirafa Žiži pleše step' Davorke i Carmen Androić. Otkačene pjesme za djecu o životinjama koje se bave nesvakidašnjim aktivnostima bit će predstavljene 18. studenog, u 19,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
vrijeme: 18.11.2019. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5
url: https://www.edicije-bozicevic.com/
O slikovnici će govoriti autorica Davorka Androić i urednik Josip Ivanović, a pjesme će čitati učenici osnovnih škola iz Zagreba.

 

'Žirafa Žiži pleše step' vesela je i otkačena slikovnica u kojoj se kombiniraju pjesmice o životinjama – s 22 različite životinje – i njihovim avanturama te autoričine slike koje je radila sa svojom petogodišnjom kćerkom Carmen. Kombinacija autoričinih ilustracija, s obzirom da se godinama bavi slikarstvom, i kćerkinog dječjeg, naivnog i zabavnog talenta, stvara sjajnu podlogu za ostalu djecu predškolske i rane školske dobi da uz sebi prilagođeno djelo otkriju životinjski svijet i ljepote poezije za djecu.

 

Ljenjivica Lena

 

Spusti rolete, smeta mi dan,

spavati želim, treba mi san.

Kad prođe sobom sunčani zrak,

maskicu stavim, treba mi mrak.

Glazba mi smeta i govor vaš,

mirna mi kuća i nije baš.

Raditi ništa stvarno ne želim,

ali ljenčarit' – tom se veselim.

 

O autorici:

 

Davorka Androić rođena je 1972. godine u Zagrebu, gdje je završila Obrazovni centar za jezike te diplomirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno radi u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Izlagala je na dvije samostalne izložbe, kao i na Biennaleu akvarela u Zaprešiću 2018. godini, PRO-FUTURI 2015. godine u Poreču te na brojnim godišnjim izložbama Kulturnog centra Peščenica.