Preskočite na glavni sadržaj

Još bogatiji program varaždinskog Adventa

Varaždinski Advent ove se godine proširuje na još dvije nove lokacije, a posjetitelji će moći uživati u više od 150 programa na sedam različitih gradskih lokacija, najavila je u četvrtak direktorica Turističke zajednice Grada, predstavljajući predstojeća adventska događanja.
vrijeme: 29.11.2019.
mjesto: Varaždin
url: https://www.turizam-vzz.hr/
Ovogodišnji varaždinski Advent bit će najbogatiji i najraskošniji do sada, rekla je direktorice Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth, dodavši da će svoje 'zimsko izdanje' dobiti i Uska ulica.

 

„Od 29. studenog do 6. siječnja, odnosno do 12. siječnja do kad traje klizalište, posjetitelje očekuje stotinjak programa. Kad k tome pridodamo još 50-ak popratnih poput izložbi, projekcija filmova i koncerata koji će se događati u kazalištu, u kinu Gaj te u varaždinskim muzejima i galerijama, dolazimo do brojke od preko 150 programa u nešto više od mjesec dana“, najavila je Toth.

 

I ove godine središte Adventa je glavni varaždinski trg, Bijeli Korzo, gdje će se nalaziti i pozornica s brojnim glazbenim programima koji će se održavati subotama .

 

Večernji će koncerti započinjati u 19 sati, a prvi vikend stiže Crvena Jabuka. Nakon toga uz Dan Grada nastupit će Pavel, a u nastavku Zsa Zsa, Nikola Marjanović Trio i Akvarel. U prijepodnevnim satima šetače će zabavljati domaće varaždinske snage poput zborova, Centra tradicijske kulture, Fani Solomon i varaždinskih mažoretkinja.

 

Sastavni dio programa je i Advent na Stančiću s bogatom ugostiteljskom ponudom i koncertima petkom i nedjeljom te posebno privlačnim puštanjem 'lampiona dobrih želja' 20. prosinca.

 

Za ljubitelje klizanja na ledu tu je i Ledena čarolija, koja se i ove godine smjestila u perivoju Starog grada s velikim klizalištem na više od tisuću metara četvornih i s ledenim toboganom. Tamo će se nalaziti i Kuća Djeda Mraza za najmlađe posjetitelje koje očekuje druženje sa svetim Nikolom i Djedom Mrazom, ali i kreativne radionice, pričaonice te nastup mađioničara.

 

„Kreativnica u Uskoj ulici sastavni je dio Špancirfesta i redovito nailazi na dobre reakcije posjetitelja pa smo odlučili da je vrijeme da doživi i svoje zimsko izdanje. Sveukupno će se predstavit 20-ak domaćih dizajnera koji će biti još dodatno pojačani DJ-ekipom, a bit će i ugostiteljske ponude“, najavila je Toth.

 

Druga nova lokacija adventskih događanja je Habdelićev trg s brojnim igraonicama, društvenim igrama i bogatom ugostiteljskom ponudom.


Bogatim programom zadovoljan je i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, istaknuvši da je prošlogodišnji Advent  privukao 25 posto više posjetitelja nego godinu ranije.

 

„Advent u Varaždinu je manifestacija koja se može još bolje razviti. Varaždin je grad koji je i ambijentalno najprimjereniji manifestacijama poput Adventa“, rekao je gradonačelnik. Dodao je kako se nada da će Advent u Varaždinu dosegnuti razinu Špancirfesta ti da će se tijekom godina proširiti na cijeli grad.

 

U sklopu varaždinskog Adventa organizira se i doček Nove 2020. godine na Korzu, gdje će točno u ponoć startati tradicionalna 42. Međunarodna novogodišnja utrka. (Hina)