predstava, djeca, mladi

Praizvedba predstave 'Stonoga Goga' u GKL Split


vrijeme: 20.10.2017. 19 h
mjesto: Split; Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1

Predstava 'Stonoga Goga', druga ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, bit će izvedena u petak, 20. listopada, u 19 sati. Predstava je nastala prema tekstu Andrijane Grgičević koji je nagrađen na Natječaju Mali Marulić za najbolji tekst 2016. godine, a GKL Split ju je na scenu postavio u suradnji s Teatrom Poco Loco (Renata Carola Gatica, Maja Katić, Zrinka Kušević, Goran Guksić).

Predstava je manje forme, namijenjena najmlađim gledateljima, prikladna za izvođenje u kazališnoj dvorani, ali i dječjim vrtićima.
 
Poduzetni smrdljivi Martin, otmjena leptirica i disciplinirani mravi samo su dio šarenog šumsko-postolarskog svijeta koji se – jezikom, slikom, ritmom i rimom – otkriva u priči o stonogi Gogi, velikoj ljubiteljici mode i poklonici cipela.
 
Živjela bi Goga bezbrižno da se jednog dana nije susrela s gladnom pticom od čijeg je napada jedva izvukla živu glavu, ali je ostala bez cipela. Nezadovoljna novim, bosonogim životom, Goga kreće u potragu za onim što smatra jedinim blagom, a pridružuje joj se jedan puž koji je sretan i bez cipela.
 
Za likovnost predstave zaslužne su Renata Carola Gatica i Florencia Troisi, glazbu su skladali Ivana Đula i Luka Vrbanić, a oblikovatelj svjetla je Lucijan Roki.
 
U predstavi glume i lutke animiraju glumci GKL-a Alin Antunović, Ivan Medić i Branimir Rakić.
 
Ovu moderna basna nakon premijere igra u subotu, 21. listopada, u 17 sati, a ulaznice se mogu rezervirati telefonom i kupiti na blagajni kazališta ili online www.croatia-tickets.com.
 

(R.P.B., 17.10.2017)