festival

Počinje 6. Festival neovisnih kazališta - FEN u Opatiji


vrijeme: 18.10.2017. - 22.10.2017.
mjesto: Opatija

6. izdanje Festivala neovisnih kazališta Republike Hrvatske - FEN 2017. će se održati od 18. do 22. listopada u Opatiji. Od ukupno 35 prijava koliko ih je ove godine pristiglo na Natječaj za sudjelovanje odabrano je njih 14, i to 7 predstava za odrasle, 6 predstava za djecu i 1 radionica.

FEN se odvija od 18.10. do 22.10., a nakon godina podstanarstva s centrom Gervais FEN je napokon dobio svoj dom. I ove godine se on odvija na više lokacija: u Gervaisu, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i vrtićima opatijskog područja. Počinje u srijedu u 20 sati u Gervaisu s predstavom „Političar“ zagrebačkog B Glada. Već sljedećeg dana u 18:30 sati u Šporeru se održava predstava „Majstor Jura“ Tragača, a u 20:30 sati u Gervaisu predstava „Kako život“ Kazališta Moruzgva. U petak u 18:30 sati u Šporeru je predstava Daria Foa „Samo jedna žena“ Gala teatra, a u 20:30 sati u Gervaisu „Igra u dvoje“ Histirona. U nedjelju u 18:30 sati u Šporeru je predstava „Folk acts“ kazališne grupe de facto, a u 20 sati u Gervaisu „Dobri čovjek iz Sečuana“ Kazališta Ulysses po Bertolu Brechtu“, rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, ustanove koja već šestu godinu za redom raspisuje Natječaj za sudjelovanje na FEN-u i organizira ovaj festival.
 
„Pored programa za odrasle ovaj festival posebnu pažnju posvećuje edukaciji i približavanju djeci magije kazališta. Stoga su dječje predstave pomno odabrane kako bi pored zabave edukativno govorile o ekologiji, prijateljstvu i glazbi. Dječje predstave se održavaju u vrtićima u Ičićima i Veprincu te u Gervaisu i Šporeru. Također za odgajatelje, učitelje, nastavnike, pedagoge, defektologe, socijalne radnike i roditelje imamo lutkarsku radionicu koju će voditi Kruna Tarle, prof, kazališna i likovna umjetnica multimedije“, rekao je.
 
„Ulaz na predstave za djecu i radionicu je slobodan. Cijena ulaznica za predstave za odrasle je 40 kuna. Ali imamo i festivalski paket koji uključuje 3 različite predstave za odrasle po cijeni od 30 kn. Sve je spremno. Dođite, uživajte i budite s nama ovisni o kazalištu“, zaključio je Gigante Dešković.

Program festivala...

(R.P.B., 16.10.2017)