predstava

'(Ne)Prilagođen' – nova premijera u INK-u


vrijeme: 28.10.2017. 20 h
mjesto: Pula; INK - Gradsko kazalište Pula, Laginjina 5

'(Ne)Prilagođen' je monodrama Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, nastala kao autorski projekt glumca i redatelja Luke Mihovilovića u suradnji s glumicom i redateljicom Geom Gojak. Premijera predstave održat će se 28. listopada, u 20 sati, na Maloj sceni INK-a.

Predstava se bavi problemom diskriminacije i predrasuda. Publika će kroz život jedne osobe prikazan od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja, pratiti priču o različitosti. Na tom životnom putu bit će svjedok njegovom odrastanju i građenju identiteta u odnosu na društvene i moralne vrijednosti. Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost  lika  čiji  životni put pratimo kroz predstavu.
 
(Ne)Prilagođen je predstava edukativnog karaktera koja ima za cilj svojim sadržajem i prikazom situacija iz različitih kutova gledanja (mišljenja, stavova društva, sustava, zakona i pojedinca) predstaviti problem kojim se bavi i pružiti publici mogućnost za razumijevanje, prepoznavanje a time i poštivanje različitosti.

Predstava se bavi pitanjem: Ima li u svijetu etiketa i predrasuda prilike  za pojedinca sa svim njegovim različitostima?
 
Ova predstava nastala je iz potrebe i vjerovanja da ignoriranjem tema koje su  osjetljivije, koje nam predstavljaju tabu, širimo prostor neznanja, straha, predrasuda, odbijanja i diskriminacije.

(R.P.B., 16.10.2017)