konferencija, znanstveni skup

Četvrti kongres muzealaca Hrvatske


vrijeme: 11.10.2017. - 14.10.2017.
mjesto: Vukovar

Četvrti kongres muzealaca Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem održava se od 11. do 14. listopada 2017. godine u Vukovaru, u prostorima Gradskog muzeja Vukovar. 

Cilj Kongresa je jačanje muzejske struke i djelatnosti u Hrvatskoj te razvijanje profesionalne suradnje u široj regiji. Naglasak programa Kongresa je na temi muzejskog fundusa, njegovog stvaranja i strategiji upravljanja muzejskim zbirkama te ostaloj problematici vezanoj uz muzejsku građu.

Poseban naglasak bit će na problematici kojom se muzealci redovito susreću, a odnosi se na skupljanje muzejske građe, čuvanje i zaštitu, stručnu obradu građe i njeno izlučivanje.

Također, na kongresu će biti riječi o vrednovanju rezultata muzeja kao baštinskih ustanova, poboljšanju kvalitete ponude baštine, pozicioniranju muzeja u lokalnoj zajednici i ulozi muzeja u održivom razvoju.

4. Kongres muzealaca Hrvatske započinje u srijedu 11. listopada svečanim otvorenjem u 9:00 sati. Prva tri dana Kongresa rezervirana su za usmena i posterska izlaganja, dok je subota 14. listopada određena za stručni posjet Muzeju vučedolske kulture i Muzeju grada Iloka. Predavanja su podijeljena u nekoliko tematskih blokova te se sva predavanja održavaju u dvoranama Gradskog muzeja Vukovar u dvorcu Eltz. (MDC)

Program >>>http://hrmud.hr/


(D.H.F., 11.10.2017)