predstava

Nova predstava Kazališta Moruzgva i Scene Gorica - 'OtpisaNE'


vrijeme: 13.10.2017. - 15.10.2017.
mjesto: Karlovac / Velika Gorica / Zagreb

Kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište – Scena Gorica u koprodukciji pripremaju novu predstavu 'OtpisaNE' prema tekstu Renata Baretića i u režiji Nikole Zavišića. Predstava će pretpremijerno biti izvedena 13. listopada u Gradskom kazalištu Zorin dom (Karlovac) i 14. listopada u Gradskom kazalištu – Scena Gorica (Velika Gorica), a zatim premijerno u Zagrebu 15. listopada na Sceni Vidra.

Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da - barem u ovom slučaju - bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.
 

Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a “OtpisaNE” su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. “OtpisaNE” će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.        
 
Pod vodstvom međunarodno priznatog redatelja Nikole Zavišića, vrhunski glumački ansambl koji čine Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički jamči ozbiljnu zabavu.  
 
Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Irena Kraljić, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Nikola Zavišić. Predstava je nastala zahvaljujući potpori Grada Zagreba, Grada Velike Gorice i Ministarstva kulture te sponzora.

(R.P.B., 04.10.2017)