predstava

Riječki Balet poziva na matineju povodom premijere baleta 'Macbeth'


vrijeme: 30.09.2017. 11 h
mjesto: Rijeka

Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka poziva sve zainteresirane na zanimljivu radnu matineju povodom premijere baleta 'Macbeth' u subotu, 30. rujna, s početkom u 11 sati, u baletnoj dvorani (Strossmayerova 1, Sušački neboder, ulaz do Pogona kulture). Ulaz je besplatan!

S publikom će podijeliti magiju rada na predstavi koja ima moć potaknuti na promišljanje o vječitoj ljudskoj težnji za vlašću, načinima kojima ju stječemo i cijeni koju za nju plaćamo.
 
U sklopu matineje, posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla koji počinje skraćenim satom baletnih vježbi, nastavlja se kratkim uprizorenjima dijelova predstave i izlaganjem autorskog tima predvođenog koreografkinjom Mašom Kolar o samoj predstavi i njihovom procesu rada, a pred sam završetak svi će se moći uključiti u nastavak razgovora s njima.
 
Na kraju druženja, najsretnije posjetitelje nagradit će ulaznicama za premijeru, koja slijedi 7. listopada,  te reprizne izvedbe baleta „Macbeth“ prema istoimenoj tragediji Williama Shakespearea.

(R.P.B., 29.09.2017)