Preskočite na glavni sadržaj

Prvi NEM Zagreb dovodi nagrađivane producente i oskarovce

Prvi NEM Zagreb 2019., događanje usmjereno na razvoj TV i filmske industrije u Hrvatskoj i regiji,  održat će se od 11. do 13. prosinca 2019. u Esplanade Zagreb Hotelu, a neki od dosad potvrđenih predavača i panelista nagrađivani su producenti i oskarovci.
vrijeme: 11.12.2019.
mjesto: Zagreb
url: https://neweumarket.com/zagreb/
Tijekom trodnevnog događanja, govornici iz Europe i svijeta dijelit će bogata znanja i iskustva s ciljem razvoja audiovizualne industrije u Hrvatskoj, regiji, ali i svijetu.


Hrvatski audiovizualni centar je izvijestio da su neki od prvih potvrđenih predavača Allan Starski, scenograf, dekorater seta i dobitnik Oscara za film "Schindlerova lista" (1993.), poznat i po filmovima "Pijanist" (2002.) i "Oliver Twist" (2005.) te Gabrielle Tana, producentica koja je s filmom "Philomena" (2013.) bila nominirana za Oscara 2013., te za dvije BAFTA nagrade (kategorije Najbolji britanski film i BAFTA Film award).


Dolaze i Vanja Černjul, zagrebački direktor fotografije s uspješnom inozemnom karijerom, poznat po radu na popularnom filmu "Crazy Rich Asians" (2018.) i seriji "The Deuce" (2017.) s glumcima Jamesom Francom i Maggie Gyllenhaal, te Harold Gronenthal, izvršni dopredsjednik AMC Networks International, koji je radio na sklapanju globalnih prava na emitiranje najpoznatijih AMC-jevih serija poput The Walking Dead, Breaking Bad i Mad Men.


Najavljeni su i predstavnici European Alliance, udruženja vodećih europskih TV kuća ZDF, RAI i France Television, koji će predstaviti produkcije što kvalitetnijeg europskog sadržaja s potencijalom za globalni uspjeh, među kojima su povijesna avanturistička serija "Around the World in 80 Days" temeljena na istoimenom romanu Julesa Verna, te serija o životu i stvaralaštvu Leonarda da Vincija.


Prvi NEM Zagreb predstavlja nove serije, ekskluzivne screeninge vodećih produkcijskih tvrtki moći će pogledati svi sudionici, a  prikazivat će ih Hrvatska radiotelevizija, BBC Studios ili izraelska produkcijska i distribucijska tvrtka Keshet.


Jedan od panela bit će posvećen sadržajima posebnog formata, kao što su reality emisije, dokumentarci ili kvizovi. Jedan od potvrđenih govornika je i Izzet Pinto, osnivač i izvršni direktor tvrtke Global Agency, vodećeg nezavisnog svjetskog distributera TV sadržaja.


Značajan dio događanja je TV Writing Contest, natječaj za perspektivne scenariste koji će dobiti priliku predstaviti svoju ideju ključnim donositeljima odluka i potencijalno dogovoriti posao koji im može unaprijediti scenarističku karijeru.


Prijavljene projekte ocjenjivat će nezavisni žiri u predselekciji, zatim produkcijske tvrtke i televizije s kojima svi sudionici potencijalno mogu ostvariti suradnju, među njima su HRT, RAI, Beta Film i Zig Zag Productions. (Hina)