izložba, predstavljanje

Predstavljanje monografije i izložba Vinka Šaine u Gradskoj galeriji Labin


vrijeme: 22.09.2017. 19 h
mjesto: Labin; Gradska galerija Labin, Ul. 1. Maja 5

Otvorenje izložbe 'Slikar svjetla' i prezentacija likovne monografije umjetnika Vinka Šaine održat će se u petak, 22. rujna 2017. godine, s početkom u 19 sati u Gradskoj galeriji Labin.

Vinko Šaina rođen je 1953. godine u Puli. Završio je Školu primijenjenih umjetnosti u Splitu, Odjel grafike, 1972. godine. Član je HDLU-a Zagreb, HDLU-a Istre i HZSU-a. Izlagao je od 1971. godine na pedesetak samostalnih izložbi (Labin, Pula, Rovinj, Rijeka, Poreč, Torino, Imperia, Feltre, Kirchdorf, Imola, Roette, Graz, Malinska, Umag…) i gotovo dvije stotine skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Labin, Pula, Split, Rijeka, Zagreb, Dubrovnik, Novi Sad, Beograd, Udine, New York, Montevideo, Buenos Aires, Sao Paolo, Chaco, Comodoro, Manzano, Vittorio Veneto, Leoben, Eisenstadt, Stuttgart, Beč, Trst, Pariz, Lisabon…), a sudjelovao je i u radu brojnih likovnih kolonija.
Osim slikarstvom, bavi se i galerijskom djelatnošću od 1986., a u restauriranom spomeniku kulture, crkvi Gospe Karmelske, 1993. utemeljio je galeriju “Alvona”.
Dužnost predsjednika HDLU-a Istre obnašao je u razdoblju od 1996. do 1999. 
O njegovu radu snimljen je 2009. dokumentarni film u produkciji HRT-a.
Za svoj stvaralački rad višestruko je nagrađivan.
Njegova likovna djela nalaze se u brojnim muzejsko-galerijskim i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.
Likovnu monografiju predstavit će autori dr. sc. Berislav Valušek i prof. Roberto Tessari.
 
Izložba ostaje otvorena do 22. listopada 2017.
 
Osim u prostoru Gradske galerije Labin monografska izložba biti će postavljena i u Galeriji Alvona, te u galerijskom prostoru Narodnog muzeja Labin.


(R.P.B., 19.09.2017)