Preskočite na glavni sadržaj

15. Škola filma u Puli

Javnim predavanjem Tomislava Šobana o umijećima scenaristike u Klubu PFT-a u petak, 18. listopada, u 18 sati, počinje 15. Škola filma. Ovu besplatnu školu filma namijenjenu srednjoškolcima i mladima vodit će redatelj i filmski pedagog Tomislav Šoban te producent i montažer Marko Zdravković-Kunac.
vrijeme: 18.10.2019.
mjesto: Pula
url: http://www.pulskafilmskatvornica.hr/pocinje-15-skola-filma/

U prvom dijelu Škole, kroz dvije vikend radionice polaznici će razvijati ideju i scenariji, učiti filmska izražajna sredstva i filmsku režiju te predprodukciju. Od 18. do 20. listopada Razvoj ideje i scenarij voditi će Tomislav Šoban, a od 25. do 27. listopada radionicu Filmskih izražajnih sredstava i predprodukcije voditi će Marko Zdravković-Kunac. Cilj je da svaki polaznik ima log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan ili točnije, da je spreman za drugi dio Škole – produkciju.

 

Drugi dio Škole počinje u petak, 1. studenog u 18 sati, a trajat će do četvrtka, 14. studenog. Raditi će se u popodnevnim terminima, u skladu sa drugim obavezama polaznika. U navedenom periodu dvije ekipe predavača voditi će četrnaest polaznika kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka. Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film.

 

Zainteresirani moraju ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje (http://bit.ly/2MFP0pL) te navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti.

 

Pulska filmska tvornica organizira Školu u suradnji s Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, a uz financijsku pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra, Društva hrvatskih filmskih redatelja te Grada Pule.

 

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com i broja mobitela 095 55 818 53.