izložba

Demirel Pašalić: Nonprogress


vrijeme: 08.09.2017. - 16.09.2017.
mjesto: Zagreb, Galerija ULUPUH

Izložba fotografija pod naslovom 'Nonprogress' autora Demirela Pašalića otvara se u petak, 8. rujna 2017. u 19 sati, u Galeriji ULUPUH, a moći će se pogledati do 16. rujna.
 
„Non progress" je izložba fragmentirana poput obiteljskog albuma. Nastavlja tijek vremena koji izvlači stvarni vizualni osjet iz mraka fotografskog laboratorija dok tka priču o ljubavima, gradu, domu, ljudima, vrtu, kavi i razgovoru.

Fotografije su napravljene postupkom povećanja na baritni foto papir, digitalnim tiskom, ručnim interveniranjem raznim slikarskim metodama i tehnikama, ručnim toniranjima, čineći najčešće „original-sliku“ ili „monotipiju“ za razliku od klasične mogućnosti dupliciranja fotografskog negativa te intervenirajući u galerijski prostor živim slikama, biljkama...

"Počinjem tamo gdje fotografija prestaje: na mjestu koje odbija biti virtualno, u prostoru koji je još uvijek opipljiv, u vremenu u kojem zaustavljeni trenutak nije tek otisak."

O autoru:

Demirel Pašalić (1975.) je fotograf, snimatelj, glazbenik i multimedijalni umjetnik iz Zagreba. Studirao je na FAMU (Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění) na odsjeku za filmskog  snimatelja 3F, u Pragu, Češka Republika. Od 1996. kao suradnik i autor sudjelovao je u nekoliko igranih i eksperimentalnih filmova koji su prikazani na brojnim međunarodnim filmskim i video festivalima, radio je na igranim filmovima i sudjelovao na likovnim izložbama, skupnim i samostalnim. Kao glazbenik i skladatelj aktivan je autor i izvođač, te je od 2003. član HGU-a. Od 2007. član je ULUPUH-a. Živi i radi u Zagrebu.
 


Radno vrijeme Galerije ULUPUH: radnim danom i subotom od 10 do 20 sati, nedjeljom od 12 do 20 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.


(D.H.F., 07.09.2017)