Preskočite na glavni sadržaj

GK 'Žar ptica' na GavranFestu u Pragu

Na 10. GavranFestu, međunarodnom kazališnom festivalu posvećenom hrvatskom književniku Miri Gavranu, koji se ove godine od 7. do 12. listopada održava u Pragu, sudjeluje i Gradsko kazalište 'Žar ptica',  kao jedino kazalište za djecu i mlade. Osim predstavnika Hrvatske, na Festivalu još nastupaju kazališta iz Češke, Slovačke, Albanije, Srbije i Mađarske.
vrijeme: 12.10.2019.
mjesto: Češka Republika; Prag
url: http://zar-ptica.hr/
GK 'Žar ptica' sutra 12. 10. u 12 sati u dvorani Divadlo Palace, izvest će svoju veliku prošlogodišnju uspješnicu  Kako je tata osvojio mamu, prema istoimenom Gavranovom romanu za djecu.


Predstavu koja tretira problem razvoda roditelja u očima djeteta režirala je Slađana Kilibarda, prema dramatizaciji Ane Prolić, a igraju: Ugo Korani, Gorana Marin, Berislav Tomičić, Mirela Brekalo, Ana Marija Vrdoljak, Ante Krstulović i Veronika Mach.


GavranFest, na kome se izvode isključivo drame i komedije hrvatskog književnika Mire Gavrana,  pokrenut je 2003. godine u gradu Trnavi u Slovačkoj. Domaćinstvo Festivala preuzima potom Krakov u Poljskoj i konačno  Prag od 2016., s tim da je u veljači ove godine održano još jedno izdanje Gavranfesta u Augsburgu u Njemačkoj.


Gavran je naizvođeniji i najprevođeniji hrvatski pisac i jedini živući pisac u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, a koji se odražava u četiri zemlje izvan njegove domovine.