Preskočite na glavni sadržaj

Rovinj Photodays 2019 @MUO

U petak, 11. listopada, u 19 sati, u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu, otvara se se izložba fotografija finalista i pobjednika natječaja festivala Rovinj Photodays 2019. Izložba ostaje otvorena do 20. listopada 2019.
vrijeme: 11.10.2019.
mjesto: Zagreb, MUO
url: http://www.muo.hr

Četiri hrvatska autora našla su se među finalistima ovogodišnjeg međunarodnog fotografskog natječaja Rovinj Photodays - Denis Butorac dvostruki je finalist s osvojenim prvim mjestom u kategoriji Moda i drugim u kategoriji Akt/Tijelo. Druga mjesta osvojili su i Anđela Vidić u kategoriji Moda, Bartul Pejković u kategoriji Pejzaž i Ivan Buvinić u kategoriji Portreta, dok je Marko Novosel osvojio je prvo mjesto u kategoriji Pejzaž.

Među finalistima su i dva autora iz Italije, autori iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Nizozemske i Rusije te francusko-belgijski autorski duo!

Na izložbi u Muzeju za umjetnost i obrt bit će izložena i samostalna izložba prošlogodišnje dobitnice Grand Prix-a Sonje Žugić, pobjednice u kategoriji Pejzaža, pod imenom „Kaligrafija predela“. Kustosica izložbe, Dunja Nekić, ističe kako „tema pejzaža u suvremenoj fotografiji nerijetko predstavlja utjecaj čovjeka na okoliš. Sanjivi, gotovo akromatski grafizmi Sonje Žugić evociraju svevremensku estetiku kaligrafije Dalekog istoka, no kroz detalje poentiraju na linijski odnos nusprodukata suvremenog života i prirode“.

Uz izložbu finalista, na danima Photodays-a u Muzeju za umjetnost i obrt, moći ćete pogledati i izložbu poznatog slovenskog fotografa Tibora Goloba čiji su radovi nastali na Huawei by Tibor Golob radionici, koja je održana na ovogodišnjem Rovinj Photodays festivalu.

https://www.facebook.com/events/1339505809532389/