Preskočite na glavni sadržaj

'Tri sestre' - autorski projekt Bobe Jelčića prema Čehovu

Autorski projekt redatelja Bobe Jelčića 'Tri sestre' kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća a prezentacija dosadašnjeg rada održala se izvedbama tijekom svibnja i lipnja. Premijera cjelokupnog projekta održat će se 18. listopada u prostorijama Ansambla LADO u Zagrebu.
vrijeme: 18.10.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 15
url: https://www.hnk.hr/hr/
„Nastavili smo proces rada koji smo završili u lipnju kad smo prikazali prezentaciju dosadašnjeg rada odnosno prva dva čina. Nastavak dakle tematski obrađuje treći i četvrti čin. Priča o odlasku u Moskvu se komplicira a svatko od glavnih aktera je na svoj način aktualizira i postavlja kao problem koji želi riješiti. U jednu ruku kao da postaju do kraja svjesni svoje situacije, ostanka u provinciji i svega toga što to nosi u odnosu na njihove najjače ambicije, a s druge svi nastoje pronaći zrnce optimizma u sebi i pokušavaju vjerovati da će im budućnost ipak donijeti sretnije dane“,  rekao je redatelj Bobo Jelčić o samom finalu projekta.

 

U  proces nastajanja u ovaj kazališni laboratorij bila je uključena i publika koja je s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjelovala u stvaranju predstave. Tako je publika imala priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće.

 

Neka od pitanja koja su redatelj i umjetnici predstave željeli i žele postaviti publici su:

Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi?

Što je danas život u provinciji?

Što je danas odlazak u grad?

Što je danas život bez mobitela?

 

Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?

 

U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

 

'Tri sestre' na repertoaru su u prostorijama Ansambla LADO 19.10., 22.10., 24.10., 25.10., 28.10., 31.10., 18.11., 25.11.