koncert

Duran Duran na Šalati predstavljaju novi album


vrijeme: 29.08.2017.
mjesto: Zagreb; Šalata

Duran Duran, bend koji je obilježio glazbenu scenu osamdesetih godina, predstavit će u utorak navečer na zagrebačkoj Šalati svoj novi, 14. album – 'Paper Gods', no neće nedostajati niti hitova zahvaljujući kojima i danas imaju vjernu sljedbu.

Bend iz Birminghama prodao je dosad više od sto milijuna albuma, a za svoju su glazbu dobili i niz priznanja, među kojima i prestižni Grammyji i Brit Awards.
 
Bend su osnovali klavijaturist Nick Rhodes i basist roger Taylor, a kasnije su im se pridružili pjevač Simon Le Bon, bubnjar Roger Taylor i gitarist Andy Taylor (koji je prije desetak godina napustio grupu).
 
Na vrhuncu svoje popularnosti bili su osamdesetih godina kada njihove pjesme nisu silazile s top lista. Bend je tada postavljao trendove u glazbi i video spotovima koji su se stalno vrtili na MTV-u.
 
Duran Duran je bio jedan od rijetkih britanskih bendova koji je s lakoćom pokorio i američko tržište - imao je čak 21 singl na top 10 popisu Billboardove ljestvice.
 
Da nisu bili samo skupina ljepuškastih momaka koje obožavaju žene pokazuje i činjenica da su ostavili trag na glazbenike različitih izričaja, njihove su pjesme obrađivali mnogi - od Franz Ferdinanda, preko Korna i Deftonesa, do Courtney Love i grupe Hole.
 
Unatoč povremenim prekidima i mijenjanjem postava, za popularno zvanim 'Duranovcima' i nakon više od 35 godina postoji veliki interes, što potvrđuje i zagrebački koncert za koji su ulaznice rasprodane tri dana prije održavanja.
 
S obzirom da nemaju predgrupu, Duran Duran će u Zagrebu imati najduži set na cijeloj turneji, a bit će to drugi koncert održan u Hrvatskoj - prvi je bio prije 16 godina u zagrebačkom Domu sportova.
 
Posjetitelji će na Šalatu moći ući u 19,30 sati, a početak koncerta najavljen je za 21,15 sati.
 
Za publiku će biti otvorena tri ulaza - dva iz ulice Šalata i jedan do kojeg se dolazi stepenicama iz Vončinine, dok je sam koncertni prostor podijeljen na četiri sektora: Fan pit, Parter, Tribina i VIP.
 
Od 16 sati za promet će biti zatvorene ulice Šalata i Rubetićeva od križanja s Vončininom.
 
Koncert grupe Duran Duran dio je Ožujsko Glazbene točionice, brenda pokrenutog u suradnji Ožujske pive i LAA. (Hina)

(R.P.B., 29.08.2017)