izložba, predstavljanje

Otvorenje izložbe 'Tradicija u suvremenosti' u Zagrebu


vrijeme: 01.09.2017. - 08.09.2017.
mjesto: Zagreb

U galeriji Kristofora Stankovića u Zagrebu, 1. rujna 2017. u 19 sati otvara se međunarodna izložba Tradicija u suvremenosti, koja će se moći pogledati do 8. rujna. 

U projektu sudjeluju slovenski i hrvatski likovni umjetnici: Andreja Eržen, Irena Gayatri Horvat, Lojze Kalinšek i Nejč Slapar iz Kranja, Marijan Mirt iz Maribora te Vinko Fišter, Andreja Hojnik Fišić, Danko Friščić, Grupa DVA: Bianka Garčević i Mia Maraković, Eva Herceg, Tomislav Hršak, Nikolina Ivezić, Zvjezdana Jembrih, Dejan Kljun, Petar Koši, Anja Leko, Alen Novoselec, Ivana Ožetski, Jelena Petric, Petar Popijač i Valerija Jakuš i Krunislav Stojanovski iz Hrvatske.

Projekt organizira Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara osnovana s ciljem promicanja, poticanja i unaprjeđenja kulture i umjetnosti promocijom temeljnih civilizacijskih vrijednosti ostvarujući projekte na bogatoj kulturnoj baštini i njenoj teorijskoj prezentaciji.

U lipnju, u periodu od 2.6. do 4. 6. u Vugrovcu se realizirao prvi dio projekta tijekom kojega su se umjetnici predstavili klasičnim likovnim medijima – slikom, skulpturom, crtežom, ogledati, ali i Land artom, Site specificom, prostornom instalacijom u vanjskom  prostoru župnog dvora ili na zanimljivim prirodnim i kulturnim lokalitetima: ostatcima srednjovjekovne kapela sv. Benedikta na Bedeniku (13.st.), castrumu Vuger“ -zemljano-drvenoj utvrdi na lokaciji iznad današnjeg Planinarskog doma (13.st.) u Vugrovcu Gornjem, crkvi sv. Mihalja (14.st.), župnoj crkvi (18.st.),  Župnom dvoru (19.st.).
 
Drugi dio ovoga projekta održava se na Gornjem gradu u sklopu Ljeta na Strossu na zapadnoj šetnici i parku Belle IV te u galeriji Gradske skupštine Grada Zagreba - Kristofora Stankovića, 1. rujna 2017. s otvorenjem izložbe u 19 sati, na kojoj će projekt biti predstavljen i video uratkom te katalogom.  

Grad Zagreb, tj. Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport te Ministarstvo kulture RH dodijelilo je sredstva kako bi se projekt uspješno realizirao.
 

(D.H.F., 25.08.2017)