Preskočite na glavni sadržaj

Književna senzibilizacija - Od Pakistana do 'Izlaza Zapad' Mohsina Hamida

Na novoj tribini Književne senzibilizacije će Ksenija Banović predstaviti roman 'Izlaz Zapad' (Exit West, 2017.) britansko-pakistanskog pisca Mohsina Hamida (prijevod Marina Horkić, biblioteka Na Margini, V.B.Z.), uz razgovor o Pakistanu, u utorak, 1. listopada, 18,30 sati, u Knjižnici Dugave.
vrijeme: 01.10.2019. 18,30 h
mjesto: Zagreb; KGZ - Knjižnica Dugave, Sv. Mateja 7
url: http://www.kgz.hr/hr

Tribina će ugostiti nekoliko sugovornika - urednika knjige, Stjepana Ravića, indologa Krešimira Krnica - jedinoga književnog prevoditelja s urdua te mladoga Pakistanca Mohammada Shahzada koji je nedavno dobio međunarodnu zaštitu u Hrvatskoj.

 

Druženje će se začiniti pakistanskim specijalitetima.

 

Tribine Književne senzibilizacije, u suradnji s Građanskom inicijativom Dugave, imaju za cilj kroz književnost senzibilizirati lokalnu zajednicu spram novopridošlih susjeda-tražitelja azila i to kroz razgovor s književnicima, prevoditeljima, izdavačima, aktivistima, pa i samim tražiteljima azila, kroz čije osobne priče možemo pobliže doznati tko su, zašto su i odakle su došli te može li nas književno djelo potaknuti da se zamislimo dublje i pokrenemo socijalnu inkluziju.