Preskočite na glavni sadržaj

13. Vox Feminae Festival

Vox Feminae Festival od 27. rujna do 6. listopada pod svojim okriljem donosi niz filmova, umjetničkih izvedbi, izložbi, predavanja i radionica u autorstvu domaćih i inozemnih strašnih i kreativnih žena. Filmski dio festivala održava se od 2. listopada, a izuzev projekcije u KD Vatroslava Lisinskog, svi filmovi prikazuju se u Dokukinu KIC, gdje je ulaz besplatan!
vrijeme: 27.09.2019.
mjesto: Zagreb; Dokukino KIC, KD Vatroslava Lisinskog
url: https://voxfeminae.net/festival/
 

Filmskim programom ove godine dominiraju domaće autorice i autori, a u suradnji s Hulahopom otvara ga dokumentarno-igranim film Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dana Budisavljević, kojeg zagrebačka publika premijerno može pogledati 2. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u 20 sati.

Filmski program se potom seli u Dokukino KIC u čijem se programu nalazi i tematski blok o (mentalnom) zdravlju. U sklopu spomenutog bloka prikazuju se filmovi Lijek Ane Opalić, Dani ludila Damiana Nenadića i Susjedi Tomislava Žaje. U tematskom bloku domaćeg LGBTIQ filma prikazuju se: Peti kat lijevo Renate Lučić, Doma za Božić Tomislava Đurineca i Trešnje Dubravke Turić; a u bloku posvećenom kompleksnim obiteljskim i intimnim odnosima su: Glavno jelo Kristine Barišić, Doplovit će Rex Josipa Lukića, Kolko god nas noge nose Renate Lučić, Tina & Sendy Hani Domazet i IKEA for YU Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić. Filmski program popraćen je diskusijama s redateljima/cama i producentima/cama filmova, a moderiraju ih Antonela Marušić i Hana Sirovica.

U sklopu filmskog programa u subotu, 5. listopada u 16 sati prikazuje se i kratkometražni dokumentarni film polaznica radionice 'Žene s videokamerama: Početna filmska radionica' koji su  tijekom deset dana pohađanja radionice osmislile, snimile i montirale pod mentorskom palicom Renate Lučić i Filipa Filkovića Philatza.

Novost ovogodišnjeg VFF-a je i online selekcija s odabranim filmskim naslovima koji će se od 2. do 6.  listopada moći pogledati ekskluzivno na portalu Voxfeminae.net.

Čitav program Vox Feminae Festivala možete pronaći ovdje.
 
Izvor: HAVC