radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionica EMZ - 'U muzejskom hladu III'


vrijeme: 22.08.2017. - 25.08.2017.
mjesto: Zagreb, Etnografski muzej, Trg Mažuranića 14

Za kraj školskih praznika zagrebački Etnografski muzej priređuje još jedan zanimljiv i kreativan muzejski kamp za školarce - četverodnevnu radionicu 'U muzejskom hladu III'. Program je namijenjen djeci u dobi od 7 do 12 godina a odvijat će se od 22. do 25. kolovoza. Prijave su u tijeku!

U četiri dana otkrivat ćemo tajne stalnog postava Etnografskog muzeja i izložbe ''O životinjama i ljudima''. Kroz vodstva prilagođena školarcima istraživat ćemo kako izgledaju nošnje različitih hrvatskih krajeva, što su naši slavni istraživači braća Mirko i Stjepan Seljan donijeli iz Afrike i Južne Amerike, zašto neke životinje volimo, a drugih se bojimo, kako je pas postao čovjekov najbolji prijatelj i kako se pravilno odnositi prema kućnim ljubimcima.

Na kreativnim radionicama svakoga dana izrađivat ćemo nešto drugo - kolaže s motivom narodnih nošnji, hvatače snova iz Južne Amerike, igračke za pse iz Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec, a pričat ćemo i priče o životinjama te oslikati kamenčiće za pričanje priča.

Četverodnevna radionica ''U muzejskom hladu III'' održat će se od 22. do 25. kolovoza 2017., svaki dan od 11 do 13 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14.

U programu mogu sudjelovati svi kreativci u dobi od 7 do 12 godina, a cijena iznosi 100 kn po djetetu za cijeli četverodnevni program (uključene ulaznice u muzej, vodstva, sav potreban materijal za radionice, osvježenje u pauzama).

Informacije i prijave na edukacija@emz.hr.

 

(D.H.F., 16.08.2017)

Tagovi: radionica